RubenHoi Ellen,

Wat ontzettend leuk dat je mij belde om te informeren hoe het met Ruben gaat. Zoals ik al zei gaat het uitstekend met hem, wij genieten met volle teugen van hem, en hij van ons! Hij loopt mij de hele dag achterna, behalve als hij na zijn ochtendwandeling zijn dutje moet doen. Dat is erg belangrijk voor hem.
Hij heeft zijn eigen plekje op de bank en alhoewel wij nog niet zo lang geleden een grotere bank hebben gekocht, krijgt hij het toch elke keer voor elkaar om zo languit te liggen dat wij allemaal moeten opschuiven! Het is een enorme knuffelkont hij hij kan uren knuffelen met de kinderen. Iedereen is altijd weg van hem, niet alleen mensen maar ook andere honden, elke hond vindt hem leuk. Ik hoop dat we nog heel lang van hem kunnen genieten! 


Jij erg veel sterkte met je geweldige werk daar in Polen, ik blijf jullie volgen!

Met hartelijke groet,

Lien en Ruben, ook namens de rest van de familie


 

Hoi,

We genieten iedere minuut van hem en hij van ons. Hij is echt helemaal thuis hier, ligt languit op de bank zodat wij moeten opschuiven en is altijd vrolijk. Hij gaat overal mee naar toe en gedraagt zich altijd keurig. Hij is een keigoeie voetballer,je komt er niet langs. Dat vindt hij overigens het leukste wat er is, spelen met de bal! In maart kreeg hij ineens een snelgroeiend bultje op z'n kop, de dokter heeft het voor de zekerheid weggehaald en gelukkig bleek het goedaardig, het bleek iets wat normaal bij jongere honden vaker voorkomt. Het enige minpuntje is dat Ruben de laatste tijd opeens bang is voor andere/grotere honden, dan kan hij met z'n staart tussen z'n benen wegrennen en moet ik hem echt vastdoen en langs de hond loodsen, zielig voor hem. Heb je nog tips misschien? Verder genieten wij met volle teugen, we hebben de vakantie om hem heen gepland, hij gaat lekker mee, want niemand kan hem langer dan een dag missen! Ik probeer apart nog een filmpje te sturen.

Groetjes Jaap, Lien, kids en Ruben!


                                                                              


Hoi Jeannette,

Het gaat fantastisch met Ruben. Hij is nu drie weken bij ons, maar het lijkt wel drie jaar! Hij past zich zo makkelijk aan, loopt al naast de fiets, is de hele dag blij, plast al niet meer in huis (deponeert wel af te toe nog een poepje…) maakt niets kapot en kan heel goed even alleen zijn. Het is heerlijk om met hem te lopen, hij krijgt van iedereen complimenten over zijn mooie ogen, zijn mooie ranke pootjes, zijn mooie glanzende vacht en zijn fiere staart. En dan hebben we het nog niet eens over dat lieve koppie waarmee hij je schuin aankijkt. En hij is lief tegen alle honden. Katten moet hij wel even heel hard tegen blaffen.

Het luisteren gaat steeds beter. In het park, dat hij inmiddels al kent, laten we hem nu los. De eerste keer kreeg hij volledig de kolder in z’n kop en ging hij er vandoor. Toen ik hem bijna te pakken had en naar voren boog vloog hij weg zodat ik languit in de modder lag. Uiteindelijk bleef hij een beetje bescheten zitten, zodat ik hem toch kon pakken, dat was wel even paniek. Daarna ging het eigenlijk steeds beter, hij komt nu telkens kwispelend als ik hem roep, tot gisterochtend, toen hij met zijn vriend Bas in het park rondrende en ik uiteindelijk het halve park moest doorrennen voordat hij zich liet pakken. Ik wijt het maar aan de slechte invloed van vriend Bas, die hem helemaal wild maakt en ook voor geen meter luistert. 

Wij kunnen ons het leven zonder Ruben al niet meer voorstellen. De kinderen liggen samen met hem voor de televisie, het is zo’n vrijkous, het liefst wordt hij de hele dag geknuffeld. Je merkt dat hij alle afgelopen jaren gemiste aandacht aan het inhalen is. We verbazen ons erover hoe makkelijk hij is en hoe rustig ook. We zijn al uit eten geweest en dan ligt hij gewoon rustig onder de tafel te slapen tot we klaar zijn. Het moest echt zo zijn hoor, dat Ruben bij ons kwam wonen. Wij zijn erg gelukkig met elkaar!!

Veel groetjes van Jaap, Luz, Tom, Kiet en Lien

                        

     

Hoi Jeannette,

Wat een lieverd. Dit belooft veel goeds.
 Ruben heeft zich voorbeeldig gedragen vannacht. Hij sliep in het halletje met kussen en open bench waar hij absoluut niet in wil dus dat hebben we maar zo gelaten. Hij heeft nog geen halve minuut gepiept en toen was hij stil! En alles droog vanochtend! Een klein plasje van de opwinding toen hij ons zag. Ik heb vanochtend al een eind met hem gelopen naar het park, hij wordt op een kruispunt nogal wild dan hou ik hem nauwelijks. En hij is geobsedeerd door eten, geen vuilniszak is veilig! Maar dat is logisch. We gaan straks echt een eind met hem de hort op, de jongens hebben al met een bal gespeeld dat vindt ie geweldig!
Nou, dit is direct een enorme meevaller. In de auto heerlijk rustig geweest en nu al zo met onze Luz!
(Zie foto).
Ruben is echt helemaal super, we houden je op de hoogte.
Groetjes Marcelien en de rest vd familie

Ruben is hartstikke dapper

Filmpje van Ruben